Patos-Marinëz

Crude oil production in Albania has tripled over the last decade to 1.369 million tons in 2014, with Bankers Petroleum, which leads almost all production growth. The Patos-Marinza oilfield in Albania is continental Europe’s largest onshore oilfield. Bankers Petroleum (Bankers), has a 25-year license agreement with the Albanian National Agency for Natural Resources and the state oil and Gas Company.... lexo më shumë

Artikuj të mundësuar si rezultat i punës së projektit në Patos-Marinëz

VID-20190329-WA0002.mp4

Ismet Hoxha, kryetari i fshatit Zharrëz në Bashkinë Patos ka kaluar gjithë jetën e tij në një prej zonave të fushës naftëmbajtëse të Patos-Marinzës ku prej dekadash është zhvilluar me intesitet të lartë industria e nxjerrjes së hidrokarbureve. Teksa kalojmë përmes fshatit dhe afrohemi në një prej puseve të naftës që gjendet disa metra larg banesave, ndihet ngado aroma e rëndë e gazrave që çlirojnë mbetjet e hidrokabureve të përhapura edhe në terrene bujqësore e kanale kulluese... lexo artikullin e plotë

Profili i zonës Patos-Marinëz dhe plani i veprimit

Advocacy working plan in Patos Marinez.docx